• امروز : پنجشنبه - ۸ آذر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
9
نشست معرفی کتاب «در دفاع از تضمین شغل» برگزار شد

تضمین شغل بدیلی برای درآمد پایه همگانی (UBI)

  • کد خبر : 1816
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۴
تضمین شغل بدیلی برای درآمد پایه همگانی (UBI)
نشست معرفی کتاب «در دفاع از تضمین شغل» نوشته پاولینا چرنوا ترجمه محسن محمدی ایوانکی و شادی بزرگ به میزبانی مجمع کارآفرینان ایران برگزار شد. در این نشست ایده اصلی کتاب یعنی تضمین شغل (Job Guarantee) که به نوعی بدیلی برای ایده درآمد پایه همگانی (UBI) است مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار صدای تولید در این جلسه که با حضور دکتر علی سرزعیم و دکتر عیسی منصوری برگزار شد ابتدا مترجمان کتاب شرحی از ایده اصلی کتاب ارایه کردند. محسن محمدی با اشاره به اینکه ترجمه این کتاب نتیجه آشنایی با مفهومی به نام دولت رفاهی توسعه‌گرا (Developmental Welfare State) بود؛ افزود: در این زمان کتاب مبارزه با نابرابری اولیویه بلانچارد و دنی رودریک منتشر شد که یکی از ایده‌های مطرح شده در ماتریس سیاستی پیشنهادی آن، موضوع تضمین شغل بود. به همین بهانه کتاب «در دفاع از تضمین شغل» را برای ترجمه انتخاب کردیم که به نظرمان به مسائل ما در ایران مربوط است. ایده محوری نویسنده کتاب عزیمت از درآمد پایه همگانی به شغل پایه همگانی است؛ در شرایطی که سالیان طولانی در ایران بحث UBI داغ است.

در ادامه خانم شادی بزرگ، دیگر مترجم کتاب خلاصه‌ای از کتاب را ارائه داد و بر بخش‌های مهم کتاب از جمله زیر سوال بودن ایده نرخ طبیعی بیکاری جریان اصلی اقتصاد، اشتغال به عنوان حق عمومی و زمینه‌ساز عزت نفس، مصادیقی برای مشاغل عمومی و… اشاره کرد.

مقاله مرتبط را «وقتی آمریکا با انتقال «دانش مدیریتی» به کمک صنایع اروپا آمد؛ آثار برنامه بهره‌وری مارشال در اروپای غربی» مطالعه فرمایید.

دکتر منصوری با تمجید از موضوع کتاب، مطرح شدن این ایده‌های نو را برای کشور مفید دانسته و اضافه کردند: این ایده‌ها در ادامه جریاناتی در داخل نظام سرمایه‌داری تعریف می‌شوند که از سال 2008 در حال اصلاح و تکامل بودند. وی افزود این ایده که در دوران رونق منابع را ذخیره کرده تا در دوران رکود اقتصادی برای ایجاد شغل یا سایر سیاست‌های ضدرکودری خرج کنیم کار درستی است.

او به تجربه خود در بازدید از یک منطقه محروم در یزد اشاره کرد که تعداد زیادی از کشاورزان به علت عدم لایروبی قنات بیکار شده بودند و در نتیجه از طریق دریافت کمک از نهادهای حمایتی امرار معاش می‌کردند. در صورتی که با بودجه یک سال کمک‌های نقدی می‌شد قنات و کشاورزی منطقه را احیا کرد و مردم را به کار گماشت. در تجربه دیگری به سیل پل‌دختر اشاره کرد که با 4 میلیارد تومن کمک به کشاورزان برای جمع‌آوری گل و لای، به جای کمک نقدی، کشاورزی منطقه احیا شد. به باور بیشتر حمایت‌ها در ایران جنبه فردی و نقدی داشته و از اینرو هزینه بالا و فایده کمی دارد. از اینرو می‌شود با ایجاد مشاغل مولد و موثر هم از بار هزینه‌کرد دولت کاست و هم از کار فرد جامعه و خانواده او منتفع شود.

کتاب در دفاع از تضمین شغل

برای خرید کتاب «در دفاع از تضمین شغل» می‌توانید به سایت ایران‌کتاب مراجعه کنید.

موضوعی دیگری که مورد بحث قرار گرفت عدم یادگیری نظام حکمرانی کشور و تکرار همان سیاست‌های گذشته است. در این بخش دکتر علی سرزعیم نکاتی را مطرح کردند و دلیل اصلی عدم تغییر در سیاست‌ها را شرایطی که نظام حکمرانی در آن قرار گرفته و ترس از تغییر دانستند. دکتر منصوری هم با تایید این نکته، مشکل را در یک سطح بالاتر و در انتخاب بین پیوستن یا خرج ماندن از نظام بین‌المللی صورت‌بندی کردند.

در پایان جلسه دکتر سرزعیم از مترجمان تشکر کرده و ترجمه کتاب‌هایی با این موضوعات و ایده‌های جدید را مفید دانستند.

لینک کوتاه : https://stolid.ir/?p=1816

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.