• امروز : جمعه - ۱۳ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 4 October - 2024
10
دلایل موفقیت کشورهای شرق آسیا از منظر سانجایا لال

9 ویژگی سیاست صنعتی ببرهای آسیا

  • کد خبر : 1749
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
9 ویژگی سیاست صنعتی ببرهای آسیا
سنجایا لال، اقتصاددان فقید توسعه، مطالعات گسترده‌ای درباره کسب فن‌آوری و یادگیری بخصوص در کشورهای شرق آسیا انجام داده است. به باور او موفقیت سیاست صنعتی در کشورهای ملقب به ببرهای آسیا و شکست آن در بقیه کشورها، پذیرش مخالفت کلی اجماع واشنگتنی با سیاست صنعتی عمودی را زیر سوال می‌برد.

این نتایج متناقض در بکارگیری سیاست صنعتی نشان می‌دهد که نتیجه منوط به چگونگی دخالت دولت و نه اصل دخالت است. تفاوت بین استراتژی معمول جایگزین واردات با آنچه که ببرهای آسیا انجام داده‌اند را می‌توان در موارد زیر خلاصه کرد:

1. انتخابی بودن (انتخاب چند فعالیت محدود در یک زمان) در مقابل تلاش برای ارتقاء تمامی صنایع بدون تبعیض و نامتناهی.

2. انتخاب فعالیت‌هایی که پیوندها و منافع فن‌آوری قابل‌توجهی دارند.

3. فشار برای ورود اجباری به بازارهای جهانی، استفاده از صادرات به‌عنوان منتظم و همچنین معیار ارزیابی بروکرات‌ها و بنگاه‌ها.

4. واگذاری نقش اصلی در فعالیت‌های مولّد به بنگاه‌های بخش خصوصی، و درعین‌حال استفاده از بنگاه‌های بخش عمومی برای خلأهایی که نیاز است پر شود. همچنین ورود به حوزه‌های بسیار پررسیک.

5. سرمایه‌گذاری گسترده در مهارت‌آموزی، زیرساخت‌‌ها و نهادهای حمایتی. تمامی این موارد در هماهنگی کامل باسیاست‌های حمایتی مرتبط با بازارهای تولیدی بود.

مقاله مرتبط کره چگونه به غول الکترونیک دنیا تبدیل شد؟ 6 درس مهم از توسعه صنعت الکترونیک کره را مطالعه کنید.

6. استفاده از سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی به‌صورت انتخابی برای کمک به ایجاد توانمندی‌های داخلی (محدود کردن FDI یا تعیین قید و شرط برای آن‌ها) یا ورود به زنجیره‌های تأمین کالاهای با فن‌آوری‌های بالا.

7. تصمیم‌گیری استراتژیک متمرکز در اختیار مسئولین صالح که نگاه کلان و بلندمدت به اقتصاد داشته و توانایی اجرای سیاست‌ها در وزارتخانه‌های مختلف را داشته باشند.

8. ارتقاء کیفیت بروکرات‌ها و حکمرانی، گردآوری اطلاعات مرتبط و درس‌های به‌دست‌آمده از رهبران فن‌آوری.

9. اطمینان از انعطاف‌پذیری و یادگیری سیاست، تا امکان اصلاح اشتباهات وجود داشته باشد. همچنین استفاده از مشارکت بخش خصوصی در تدوین و پیاده‌سازی استراتژی.

سانجایا لال (1940 – 2005) اقتصاددان توسعه و استاد اقتصاد در دانشگاه آکسفورد بود. علایق تحقیقاتی لال شامل تأثیر سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشورهای در حال توسعه، اقتصاد شرکت‌های چند ملیتی و توسعه قابلیت‌های فناورانه و رقابت صنعتی در کشورهای در حال توسعه بود. لال یکی از اقتصاددانان برجسته توسعه جهان، همچنین یکی از سردبیران موسس مجله مطالعات توسعه آکسفورد و اقتصاددان ارشد بانک جهانی (1965-68 و 1985-1987) بود.

منبع یادداشت
Lall, S., & Teubal, M. (1998). “Market-stimulating” technology policies in developing countries: A framework with examples from East Asia. World development26(8), 1369-1385.

لینک کوتاه : https://stolid.ir/?p=1749

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.